سختی گیری

سختی گیری

روش های سختی گیری آب ، تصفیه فاضلاب ، تصفیه فاضلاب رستوران، تصفیه فاضلاب کارواش ،تصفیه فاضلاب خانگی ،تصفیه فاضلاب کشتارگاه ،تصفیه فاضلاب بیمارستانی ،تصفیه فاضلاب شهری ،تصفیه فاضلاب سریع ،

روشهای سختی گیری آب :

روشهای سختی گیری آب ، به دو دسته سختی گیری های رزینی و سختی گیرهای الکترونیکی (مغناطیسی) تقسیم بندی می شوند. سختی آب تمایل زیادی به رسوب کردن دارد. ستون های آهکی ایجاد شده درون غارها، که به استلاکتیت یا استلاگمیت معروف هستند. یا همان رسوب ایجاد شده درون دیواره کتری نمونه هایی از وجود سختی آب و رسوب آن هستندسختی آب در اثرگرم شدن به صورت کربنات کلسیم رسوب می کند. همان رسوبی که اگر قبل از به وجود آمدن، مانع آن نشویم، ممکن است آبگرمکن ، دیگ شوفاژ یا دیگ بخار را ازکار بیندازدسختی آب باعث بوجود آمدن رسوب سختی در جدار لوله دیگ ها می شود. این امر علاوه برافزایش افت فشار در طول مسیر سبب کاهش ضریب انتقال حرارت وهمچنین بالارفتن دمای سطحی از دیگ که در برابر شعله مشعل است نیز می گرددکه این نیز به نوبه خود ضایعاتی را درپی دارد.

سختی گیرهای رزینی :


سختی گیرهای رزینی یکی از روشهای سختی گیری آب است که این دستگاهها در ظرفیت های مختلف برحسب نیاز ساخته می شوند.ساختمان کلی سختی گیر ها باهم مشابه بوده وتفاوت فقط در نوع کنترل های آنها است. مخزن استوانه ای شکل که از ورق فولادی جوشکاری شده از داخل وخارج ساخته ومجهز به حداقل دو عدد دریچه بازشو جهت دسترسی وبازدید است. درون مخزن یک بستر از سیلیس و روی آن طبقات رزینی ریخته شده استهردستگاه دارای یک لوله برای ورود آب سخت و یک لوله برای خروج آب نرم باکلیه اتصالات و شیرها یاشیر چند راهه استجهت توزیع یکنواخت آب ورودی درقسمت فوقانی در سختی گیر یک آب پخش کن تعبیه شده. همچنین جهت جمع آوری آب نرم و توزیع یکنواخت آب شستشوی معکوس درکف هرسختی گیر یک صفحه فولادی جهت تعبیه نازلها قرارداده شده است. چند نمونه از این نازلها را درتصویر زیر مشاهده می کنید.
نازلهای پلاستیکی بر روی صفحه فولادی مستقر درکف سختی گیر به تعداد مناسب حداقل ۳عدد به ازای هرفوت مربع سطح سختی گیر نصب شده است.

وقتی آبی که دارای ترکیبات سولفاتهای کلسیم و منیزم باشد را از روی رزین عبوردهند. کلسیم ومنیزیم، جای خود را با سدیم محتوی این ماده رزین عوض می کنند و بدینوسیله از سختی آب کاسته می گرددزمانی که تمام یون سدیم رزین مصرف شد رزین اشباع شد. می توان آنرا به وسیله عبور دادن محلول آب نمک (کلرور سدیم) احیاء نمود. بدین ترتیب عمل عکس انجام گرفته کلسیم ومنیزیم از رزین جداشده و یون سدیم جایگزین می گردد.
اندازه سختی گیرها بستگی به مقدار عبور آب در واحد زمان (دبی) از سختی گیر و مقدار املاح موجود در آب دارد. قدرت کارکرد هردستگاه نیز بستگی به گذر آب، سرعت حرکت آب ومیزان سختی آب دارد.

شستشو و احیای سختی گیرهای فاقد شیرچند راهه :

سابق براین، قبل از ورود شیرهای چند راهه به بازار، سختی گیرها بوسیله لوله کشی و تعدادی شیرفلکه در مدار قرار می گرفتند. ممکن است هنوز هم دربعضی از موتورخانه های قدیمی یافت شوند. به این نکته نیز می توان توجه نمودکه آب نمک تا حدودی موقع خروج از دستگاه کف می کند. اما آب فاقد نمک، کف نمی کند. اگر مراحل شستشو واحیاء به خوبی و درستی انجام شده باشد. گرفتن تست سختی از قسمت تخلیه،  ۰ PPM (صفر پی.پی.ام) را نشان خواهد داد. اکنون می توان شیرهای سختی گیر را به حالت اولیه برگرداند و آنرا مجدداً در مدار قرار داد. پس از این مرحله نسبت به شارژ مجدد تانک آب نمک اقدام نمایید.

روشهای سختی گیری آب



دیدگاه ها :