روش رشد چسبیده با بستر متحرک MBBR

روش رشد چسبیده با بستر متحرک MBBR

تصفیه فاضلاب شهری ، تصفیه پساب ، سیستم تصفیه فاضلاب صنعتی

رشد چسبیده با مدیای متحرک (MBBR)

روش MBBR جزء سیستمهای رشد چسبیده می باشد. این روش برمبنای هضم هوازی فاضلاب خام استحصال می شود. به فاضلاب خام ورودی در بخش هوادهی به طور مداوم اکسیژن منتقل می شود و لجن فعال حاصل از واکنشهای بیوشیمیایی در بخش ته نشینی رسوب خواهد نمود. در انتهای فرآیند به منظور ضد عفونی کردن به فاضلاب تصفیه شده در واحد کلرزنی، محلول کلر تزریق می گردد. لجن فعال سیکل بیولوژیکی پس از یک مرحله تغلیظ آبگیری شده و می تواند دفع شده و یا به عنوان کود کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد. آب ناشی از مرحله تغلیظ و آبگیری لجن که حاوی مواد مغذی جهت رشد و تکثیر میکروارگانیسمهای بخش هوادهی است، به ابتدای سیستم برگشت داده می شود.

سیستم کنترل تصفیه خانه، ابزار و لوازم آزمایشگاهی به گونه ای درنظر گرفته شده اند که بهره برداری و تنظیم بیولوژیکی سیستم تصفیه برای اپراتور آسان باشد.

مزایا :

این روش دارای مزایای ذیل نسبت به سایر روش­های لجن فعال می­باشد:

  • شوک پذیری بیشتر نسبت به بار آلی و هیدرولیکی ورودی
  • تولید لجن کمتر و عدم نیاز به برگشت لجن
  • کیفیت بهتر پساب خروجی
  • راهبری و نگهداری آسان

در این سیستم تصفیه فاضلاب، با استفاده از ایجاد بستری متحرک برای رشد باکتری ها، زمینه برای ایجاد رشد و حفظ باکتری ها در راکتور بیولوژیک هوازی و یا بی­هوازی فراهم می گردد. در نتیجه نگهداری باکتری­ها به صورت فیلم بیواوژیک، کسر باکتری های معلق درون سیستم کاهش خواهد یافت و در نتیجه به حوض ته نشینی کوچکتری نیاز خواهد بود و در تصفیه خانه های کوچکتر می توان به طور کامل حوض ته نشینی را با استفاده از  فیلترهای کیسه ای و یا فلزی از سیستم حذف کرد. همچنین غلظت باکتری موجود در یک راکتور بستر متحرک بیولوژیک، در مقایسه با سیستم لجن فعال متعارف بسیار بیشتر خواهد بود و در نتیجه کارایی سیستم بیشتر و حجم آن کمتر خواهد بود. با توجه به موضوع ذکر شده شوک پذیری سیستم و همچنین توانایی تصفیه بار آلودگی بیشتر خواهد شد. اهمیت استفاده از بسترهای متحرک در سیستم های بیولوژیک بی هوازی و نیتروژن زدایی بسیار بیشتر است چرا که سرعت رشد باکتری ها در این گونه سیستم ها بسیار کمتر از باکتری های هوازی است و استفاده از روشی که مانع از آب بردگی این گونه باکتری ها شود دارای اهمیت زیادی خواهد بود و به نظر می رسد استفاده از پکینگ ها و تبدیل سیستم های لجن فعال به سیستم MBBR راه حل بسیار مناسبی باشد.



دیدگاه ها :