تصفیه آب های سطحی و آب های گل آلود

تصفیه آب های سطحی و آب های گل آلود

فاضلاب سطحی چیست؟

به آب جاری شده در سطح زمین در اثر بارش باران و برف، آب سطحی می­ گویند. این آب می­ تواند:

  1. وارد خاک شود
  2. تبخیر شود
  3. وارد رود و رودخانه­ های اطراف شود.

 

باران و برف هنگام رسیدن به زمین می ­توانند گازهای موجود در اتمسفر از جمله کربن دی اکسید و اکسیدهای گوگرد و نیتروزن را در خود حل کنند. همچنین پس از جاری شدن روی زمین با گل و لای، شن و ماسه، آشغال، سم­ ها و آفت­کش­ ها، مواردی از این قبیل آلوده می­ شود.  به عنوان مثال، باران ریخته شده بر روی یک پارکینگ می تواند شامل شن، روغن، آشغال، فلزات سنگین و بسیاری آلاینده های دیگر باشد. از آنجایی که جمعیت انسان ها رو به افزایش است و نیاز به آب روز به روز بیشتر می­شود، به فاضلاب سطحی به عنوان یک منبع آب نگاه می ­شود.

قسمتی از فاضلاب سطحی که وارد خاک شده، به مرور زمان از لایه های خاک عبور کرده و آلودگی های آن تا حدودی از طریق مکانیزم های در دام افتادن بین خلل و فرج، جذب فیزیکی و شیمیایی، تجزیه بیولوژیکی برطرف می ­شود. اما قسمتی از فاضلاب که به خاک نفوذ نکرده است چه می­ شود؟

فاضلاب جاری شده در طی مسیر عبور غلظت آلاینده ها و دبی فاضلاب را در آن مسیر افزایش می دهد و می تواند برای تصفیه خانه های آب و فاضلاب به یک معضل تبدیل شود. لذا این قسمت از فاضلاب نیازمند تصفیه است.

تا سی سال گذشته، هنگام مواجهه با فاضلاب سطحی تنها هدف این بود که این فاضلاب از سطح زمین جمع آوری شود و از منطقه دور شود. اما در پانزده سال اخیر  برنامه های بسیاری برای جلوگیری از ورود این آلودگی به رودخانه ها به کار گرفته شده است.

تصفیه فاضلاب سطحی به معنای ارتقای کیفیت آن، کاهش حجم آن و یکنواخت سازی دبی جریان است. اولین قدم طراحی یک حوضچه است که بتواند این فاضلاب رو جمع اوری کرده و با دبی مشخص و ثابت وارد سیستم تصفیه کند. روش های مختلفی برای تصفیه این نوع فاضلاب موجود است: فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی.

با به کارگیری روش های شیمیایی، می توان فلزات، روغن، جامدات معلق، فسفات و بار آلودگی میکروبی را کاهش داد. در مورد فلزات، در صورتیکه غلظت جامدات معلق کم باشد، فلزات بیشتر به صورت محلول در فاضلاب هستند. اما برای غلظت جامدات معلق ۵۰۰ میلی گرم بر لیتر و بیشتر، فلزات بیشتر چسبیده به جامدات معلق هستند.

تصفیه فاضلاب سطحی به روش انعقاد الکتریکی

برای تصفیه آب سطحی یا به عبارتی دیگر همان فاضلاب سطحی، استفاده از دستگاه انعقاد الکتریکی یکی از مناسب ترین روش هاست. قدرت انعقاد الکتریکی در حذف ذرات معلق، فلزات و بار میکروبی بسیار بالاست. فاضلاب سطحی وارد سیستم تصفیه انعقاد الکتریکی شده، گل و لای آن به طور کامل گرفته می­ شود. همچنین قابلیت کاهش غلظت فلزات و آلودگی میکروبی بیش از ۹۵ درصد از ویژگی های این روش است.

از دیگر مزیت های این روش این است که این پکیج قابلیت حمل و جابجایی را دارد، لذا هنگام وقوع بارش شدید در یک منطقه می توان در کوتاه ترین زمان ممکن پکیج را به آن منطقه انتقال داده و فاضلاب سطحی را تصفیه نمود.

همچنین قابل توجه است که روش های بیولوژیک علاوه بر اینکه به نوع آلاینده حساس هستند، به زمان ماند حداقل ۱۰ ساعته برای تصفیه فاضلاب نیازمند هستند. در صورتیکه زمان تصفیه به روش انعقاد الکتریکی کمتر از ۳۰ دقیقه است.

در مناطقی که بارش باران و فاضلاب تولید شده از آن که بر روی زمین جاری شده و منجر کاهش کیفیت آب آشامیدنی و ایجاد شوک بر تصفیه خانه های آب و فاضلاب می­شود، توصیه ما استفاده از پکیج انعقاد الکتریکی است. این پکیج توانایی حذف گل ولای، شن و ماسه، روغن، آشغال، بار میکروبی و فلزات را تا حد بسیار خوبی دارد. یک مزیت بزرگ دیگر، قابلیت حمل و نقل این پکیج به نقطه ایی دیگر هنگام مواجهه به بارش باران و برف می باشد.



دیدگاه ها :


  1. حسین سجادی , چهارشنبه, ۲۷ دی ۱۳۹۶ در ساعت ۲۱:۴۴

    باسلام
    بابت پروژه سیستم تصفیه فاضلاب رنگرزی که برای کارخانه اجرا نموده اید واقعا ممنون ومچکر خداوند یار ونگهدار شما

  2. PR Abfakoolak , شنبه, ۱۲ اسفند ۱۳۹۶ در ساعت ۱۳:۲۰

    ممنون ومچکر